STAK – Sportovně-turistický a adaptační kurz

pohled na ubytovací chatky

Dne 2. 9. 2024 se všech pět tříd prvního ročníku sešlo v parku u metra Strašnická, aby společně odjely na adaptační kurz, který se konal v Mozolově. Žáci se začali seznamovat už v autobuse, takže když vystoupili, už měli jasno, jak budou na pokojích. Část třídy bydlela v hotelu a část ve vilkách. Když se všichni ubytovali, začal první program.

Třídy 1. A a 1. B začínaly s lektory „projektu Odyssea“ a třídy 1. C, 1. D a 1. E se sportovní částí kurzu. Program Odyssea byl zaměřen na seznámení a vytvoření kolektivu. Hrály se hlavně hry na spolupráci nebo důvěru. Na konci programu si každá třída odnesla ústavu třídy a také kolektiv.

Po dvou dnech se třídy prohodily, aby si i 1. A a 1. B zasportovaly. Sportovní část kurzu byla vedena učiteli tělocviku. Hrály se míčové hry jako volejbal a přehazovaná. Hodně se i běhalo, jezdilo se na kánoích a chodilo se i na procházky.

Nejtěžší část kurzu přišla na konci, když se všichni měli sbalit a uklidit si pokoje. Po snídani si jenom dobalili a nastoupili do autobusů, které je odvezly zpátky do Prahy. Už v autobuse bylo krásně vidět, jak se žáci skamarádili, protože nebylo slyšet nic jiného, než přátelská konverzace a smích. Potom se loučili a objímali u autobusu a došlo jim, že toto jsou jejich noví spolužáci a kamarádi, se kterými budou trávit další čtyři roky.

Maštalířová Aneta, 1. A