Poslanecká sněmovna – exkurze

pohled do Poslanecké sněmovny

Ve čtvrtek 2. 11. 2023 se naše třída, 4. D, v rámci hodin práva zúčastnila exkurze do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Na Malostranské náměstí, kde se Poslanecká sněmovna nachází, jsme došli krátkou procházkou přes Staroměstské náměstí, Klementinum a Karlův most. Poté jsme zamířili do Šternberského paláce, kde jsme v informačním centru zhlédli krátké video.

Po absolvování bezpečnostní kontroly jsme prošli do Thunovského paláce a krátce se zastavili u kanceláří poslaneckého klubu Starostů a nezávislých. Prohlédli jsme si také jednací sál, nejznámější prostor sídla Poslanecké sněmovny.

Ze slavnostního schodiště, které slouží k uvítání vzácných hostů, jsme prosklenými okny nahlédli do kanceláře předsedkyně Poslanecké sněmovny a poté sešli do zastřešeného atria, určeného ke konání tiskových konferencí.

Ve vitrínách umístěných na chodbách jsme zhlédli důležité dokumenty týkající se naší země. Za zmínku stojí například Deklarace nezávislosti z 28. 10. 1918 v rukopise Aloise Rašína, dokumenty týkající se Mnichovské dohody nebo slib prezidenta republiky Petra Pavla.

Po celou dobu exkurze nám vše perfektně vysvětloval mladý průvodce. Myslím si, že získané informace využijeme nejen v předmětu práva.

Okrouhlík (4. D)